Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlös

Jag är ett barn
En gammal gubbe ingen vill ha
Truten fylld med stenar
Ben som drar åt varsitt håll
Men jag klagar inte


Det bor en katt i trädet utanför
Tämjer småfåglar om våren
Låter Mössen leva latmaskliv
Dansar nätterna igenom
Gråter när hösten återkommer


Älskade älska mig nu
Så länge jag ligger still
Väntar jag på dig
Med monster under sängen
Sjungande sånger utan slut




Fri vers av Jesper Kling
Läst 544 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-20 13:37



Bookmark and Share


    deb8
Helt underbar text! Den förmedlar en slags stillhet och harmoni trots att det finns monster under sängen. Den känns som livet och dess egen rytm om vi inte går in och påverkar den.

Älskade mellan strofen!
2008-04-20

  devilsangel
En mycket stark och bra text förmedlar du här!
2008-04-20

    Tezzan__
Underbar text, jag kunde inte låta bli att läsa den flera gånger.
2008-04-20

  opheliavampira
Det bor en katt i trädet utanför
Tämjer småfåglar om våren
Låter Mössen leva latmaskliv
Dansar nätterna igenom
Gråter när hösten återkommer

Älskar dessa rader gränslöst fast jag ler förtjust när hösten väl återkommer
2008-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Jesper Kling
Jesper Kling

Mina favoriter
Rannsakan