Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon liten vårlig fundering ...


Vårtecken

Vintermörkret tonar sakta ut
kylslagen vind
värmer frusen kind

Småfåglarna besjunger våren
bland de knoppande
buskarna och snåren

En bock finner sin hind
långt innan den första lärkan
slagit sig till ro i grönskande lind

men våren är
och är på god väg att bli

Allt detta
och mer därtill
för att vi till hösten
ska kunna minnas och berätta

om sökandet
jakten
njutningen
och skratten
i orrspelens ljuvliga tid

då vi fann sinnesfrid
i visshet om den väntande
sommarnatten





Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-04-21 19:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En ljuvligt underbar poesi.
Applåd!
2008-05-04

    Pivvi
himmel vilken talang du är!
2008-04-22

  Jojo
Vilket flyt det var i din dikt. Härlig och glad. Jag blev glad av att läsa den.
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP