Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska eller knulla

Ord
framkallar vågor på ett hav
skapar längtan eller krav

Ord
kan självkänsla ge
Får någon blyg att le
Hjälper den blinde att se

Ord
som du med kärlek säger ger en doft
smeker lyssnaren så soft

Ord
kan skapa panik
Har en stor makt för fattig som för rik
Missbrukas retoriskt i politik

Ord
kan göra att du kränker
Andras humör du sänker

Ord
du aldrig kan glömma
Från radion varje dag de strömmar

Ord
kan skapa elit
eller får folk att må skit

Ord
behöver vägas i bland på en skål
säg bara det du själv tål

Eller säg vad du vill
ord är ju bara ord eller
hur ligger det till

Ord
som du inte vill höra
kommer ändå in i ditt öra
Men det är upp till dig hur du vill göra

Det är alltid ditt val
vad du väljer att ta åt dig för
Vad andra än säger eller gör








Fri vers av Spirit
Läst 367 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-22 10:45



Bookmark and Share


    Jonas Söderlind
Så sant! Men de måste komma från ett äkta ställe. Det sägs att orden endast är 7% av vår kommunikation, och ända säger de så mkt!
2008-05-05

    deb8
Fint skrivet om ordens makt. Mycket tänkvärt!
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit