Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att skriva om sport är mer eller mindre helkört. Vem kan beskriva en adrenalinkick. Hur skriver man om endorfiner?


Skidalpinism I

I dödens närhet
aldrig så levande

Som på kanten
till avgrunden

Droppa in och omfamna dig av

Vitt fluffigt upplagrad
vrede

Nycker

Egenheter

I evig sömns rike
balanserar du
på toppen

Leker
Utmanar
med
slutet
på ditt liv
strax under dig

Lycka är att
ännu en dag
lurat
det svarta tysta, det tunga trycket
över ditt bröst som kommer att låta
dig andas ut

Men inte in

Det tänker du inte på
nu
känns det lätt
När du ser dina spår
en myras lek
På en drakes rygg.

Andan i halsen
hjärtat fladdrande i halsgropen
en pärla svett i pannan

Lycka i solen

Belöning åt
myran
som

Vågade




Fri vers av SportPoeten.
Läst 429 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-22 17:28



Bookmark and Share


  Mästaren och Margarinet
Lyckligt lavinfrånåkande ord. I dig, med en spade av förstärkt plast.
2008-06-19

  Björn Karlsson
Jag tycker du lyckas bra här
2008-04-23

  glittertindra
koncentrationen på topp, varandet mitt i nuet... bra beskrivet...
2008-04-23

    *Zenobia*
de här endorfin-kickarna är väl mest samma sak som ett slags kärleksrus...?

och att se en människa kasta sig nedför och utför på skidor eller snow-board kan ge en känslo-kick för den som ser det..tycker det ser så härligt befriande ut, men samtidigt som att flirta med döden...
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

SportPoeten.
SportPoeten.