Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en på mål




Is\'n ha smälte däri damma
foogla sjonge o blommern kömma
gra\'an tvette bil\'n ute

dä ä vår

Spersken sette jeg in o bytte ut ve cykeln
båna sprange utarn mösse
o hunna pisse därpa grässe
kattern skrik o lev öm

dä ä vår




Fri vers av sunnanvind
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-04-22 21:37



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Haha, det är något visst med att få läsa dikter på mål. Det är som om dikten får mer karaktär och personlig prägel då. Sen att man sitter här enna och ljuden dikten med säkerligen skrattframkallande tolkning av dialekten för den kunnige, ja... det är ju enna en helt annan sak.
2008-05-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Visst, vår´n kömme dit ti deg oxå.Härligt präntat,vännen!/B
2008-04-25

    Maria Malm
Härligt med dialekt!
2008-04-24

  Michaela Dutius
Underbar på bygdemål. Mustig, vardaglig och \"nära-livet\" känsla ger den!
2008-04-23

    © Birgitta Wäppling VIP
Helt underbar dikt
där dialekten skapar pricken över i...!
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind