Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag finns inte

 

Jag flyter naken i vårfloden

i det klara vårflödet

som är innan det geggiga.

 

Jag åker bussen i vårklädseln

i det ofärgade outslagna

som är innan det grönskande.

 

Flodmynningen

där vattnet är blankt och stilla likt inget,

som alla tankar och rader

i din dagbok om mig

är där jag slutar att flyta,

bussens slutstation,

och där önskemålen blir värdelösa.

 

Men vad spelar det för roll

då jag är som

titeln i denna dikt

för dig .




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-25 22:22



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
De två första stroferna är mycket bra metaforer för osynlighet! Sen \"sammanfattar du dem så bra i den tredje. Och slutligen så
finurligt att \"hänvisa\" till titeln så där, i den sista. En mycket väl genomtänkt dikt!
2008-04-26

  devilsangel
Du finns i allra högsta grad min vän :)
2008-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf