Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Josefin

 

Men Josefin hur är det fatt

du ser så ledsen ut

vart är din glädje och ditt skratt

som klingade förut

jag plockar fram min violin

och bjuder dig en vals

att sitta här med dyster min

det duger inte alls

 

sen spelar jag min klarinett

här tarvas nog en dans

en fröjdelig och glad polkett

förutan vett och sans

ja dansa dansa för mig nu

och gör en piruett

du är så vacker kära du

den vackraste jag sett

 

och titta här min ljuva ros

jag fann min saxofon

då spelar jag en stilla blues

som tar oss härifrån

ja blunda nu och hör magin

som lyfter varm ur melodin

och dansa dansa Josefin

min gud vad du är fin

 

Bs-08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 601 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-04-26 09:28



Bookmark and Share


  Yvonne
Härliga rader som man bör dansa till.
2008-05-05

  Lilla My* VIP
En melodislinga dyker upp i huvudet till denna ljuva dikt!
Ljuva rader som gör mig glad**
2008-04-30

  Markattan
Glädjefulla och fint följsamma rimrader i äkta Bodil-anda.
2008-04-30

  Thommy
Vilken vacker text, den bjuder till glädje.
2008-04-28

  Tärningen är kastad
Och jag tar fram
min slitna gitarr
och tonsäter din visa
med rösten full av darr

Du Bodil du gör texter
där toner man kan höra
de kommer när man läser
och går rakt in i ens öra
2008-04-28

    Maria Malm
Inte kan hon Josefin sitta och hänga läpp
efter denna sköna glada stepp!
2008-04-27

  aol
så härligt trummar benen när skaldinnan bodil håller i taktpinnen
blev bara glad av så fin poesi
2008-04-26

  © anakreon VIP
Är nästa steg att hon, förnöjt
skall spela hans piccolaflöjt?!
Calle
2008-04-26

    © Birgitta Wäppling VIP
Välkomnande glatt spelar orden upp sin melodi och bjuder till dans..!
Glädjespridande text, väl värd en stor applåd!
2008-04-26

  wayward - taiga
fina proffsiga Bodil! :)
2008-04-26

  Jaramald VIP
Den sjunger vårlikt skönt!
Härlig stämning som ger
en ljuvlig tröst och kärlekstörst.
Den får mig att hungra
efter dans, musik och
samspel människor emellan.
Snyggt!
2008-04-26

  devilsangel
En melodi som sannerligen rycker upp en ur depp! Bra takt och nu fattas bara att höra dig sjunga :)) Bra vännen!!
2008-04-26

  Rolfsdotter
Vilken härlig rytm en text som gör mig glad! kram Backsippan
2008-04-26

  Erik L
Mycket bra skrivet men skön rytm, bra rim och fint innehåll. Gillas och får en välförkänt applåd!
2008-04-26

  Kristina Wallbing
Du håller takten så bra, Bodil, med alla dina instrument! Och kärleken jag läser mellan raderna är stor! Kom och spela så för mig Bodil!
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg