Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dyning

 

Din själ vid min

min själ vid din

ögonens tysta språk

din smärta

din vanmakt

vreden

i pupillens stråk

 

nära så nära

går sorgen vakt

väger de ord du sagt

de ord jag sagt

vad än vi tänkte

förhävelse

bär ingen frukt

 

Bs-08

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 638 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-04-28 08:08



Bookmark and Share


  Quasimodo
Så oerhört nära till liv mot liv,
i smärta och sorg, själ till själ,
i en vemodig ton för det som,
ändå inte fick bli.
2008-06-15

  devilsangel
Finns inget så vackert som själar som förenas...ögonens tysta språk..ryser vid läsning..mycket bra!
2008-05-01

  Lilla My* VIP
Sant så sant...att förhäva sig är ingen idé...
Vacker dikt om det där svårmodiga och efterdyningarnas makt!
2008-04-30

  Markattan
Välavvägda, bildrika rader
med helt perfekt titel.
2008-04-30

    Maria Malm
Grodorna som hoppar ur munnen av misstag, skadar lätt annan..
2008-04-29

  desperado
Fin dikt om svårt ämne men förlåt en fåkunnig,vad är förhävdelse??
förhävelse vet jag men förhävdelse har jag inte hört förut...
2008-04-29

  Maria Zena Viklund
åh så vackert!
2008-04-29

  LassO
Love it again
2008-04-29

  rockpuppy
Grymt snygg och bra! Gillar den lite avbrutna och korta tonen som ändå håller sig intensiv hela tiden. Man känner verkligen sorgen och ångesten. Applåder!
2008-04-28

    gufa
Fallegt vackert með trega

Augnanna þögla mál
kvað sem við hugsum
heim ég má
í fagran alheim
sá sál
augna mál


mvh gufa.







www.handverkgalleri.is

2008-04-28

  Ilona _L
Tungt men vackert skrivet.
2008-04-28

    JJ VIP
Dikten förmedlar en allvarlig ton, lite realistiskt kuslig... Väldigt bra skrivet! Mvh. JJ.
2008-04-28

  aol
tung poesi rullar som mäktiga vågor in mot min själ
verkligen fint
2008-04-28

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Orden hoppar ibland för fort
du fångar verkligen känslan
2008-04-28

  Lena Krantz VIP
Mmmm jag gillar också tonen i den här dikten även om den ingalunda är ljus direkt.

Men livet är ju inte alltid ljust och glatt å andra sidan!

;o)
2008-04-28

  Jaramald VIP
Den känns lugn och insiktsfull.
Väldigt vacker text.
Allvarsamt
och tungt poetat!
Detta blir bokmärke!
2008-04-28

  Fredrik Stillesjö
Hej Bodil!

Rullar som brusande dyningar, in i själen... hälsar vännen Fredrik
2008-04-28

  Bengt VIP
Vilsam, men ändå stor berättelse. Jag gillar verkligen tonen i den!
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg