Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
olika språk - ibland har jag inte en susning...



Citronsusning

du rinner ur min hand

en citronsusning andas
genom mig gul av gråt

och ohörda ord
skär genom hjärtat
vänds till värj dig

värj dig
än

men kanske är du
en ljus labyrint
som trevar sin gåta
genom mig

utan läppar

för ömma rörelser
drar en signal
in i vänster kammare
bort till höger
bort från värj dig
värj dig
än

jag tar emot
någonting fattats
en blotta att öppna
och tömma på svält

för äntligen hör jag dig alldeles klart
dina händer som kuttrar
floder av språk över hud

och de kuttrande händerna viskar:
vi har inte talat
alls än.




Övriga genrer av Cadena
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-29 13:44



Bookmark and Share


  isidore
döda mig, vill? eller skall vi skriva ihjäl oss.
2008-05-03

  Junibarn
Sådana här dikter har jag så svårt att förstå. Men jag gillar alla ord. Citronsusning genom huvet.
2008-05-02

    ej medlem längre
Kroppens språk talar tydligare än ord och det märks i texten.
2008-04-30

  korpfjäder
Det här är spännande, och slutet, där du säger att inget blivit sagt får alltihop att lyfta ännu lite till!
2008-04-29

  Sladjana Zubcevic
VACKERT!!!
2008-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena