Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mötet

Några vänliga ord
närmre mitt ursprung
vindlar en bäck genom grönskan

rönnbären glöder på sitt storslagna vis
och någonting mognar:
mitt ansiktes djupaste leende

men bäckens växer ut över sin fåra,
yr och skummar tills den välter livet.

Några kullkastade teorier gör mig svarslös
fast stenar leder ut i djupet

det gäller att stiga ut i det ovissa
och stå kvar tillräckligt länge
ända tills ytan rämnar.

Det spelar ingen roll vem jag var,
det som gör det är en vild önskan
om att du och jag är lika stora.




Fri vers av Cadena
Läst 111 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-07-05 14:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En bra text med djup och känsla!
2022-11-01

    ej medlem längre
En spännande text som lockar till mer läsning och begrundan…
2022-07-06

    Lars Gullberg
Åh vilken fin dikt. Ja, bildspråk ja. Här sjuder verkligen orden av liv, naturen nära oss och hos oss. En del av oss. och att någon ska finnas där och möta upp. Som livet. Gillar när jaget vävs ihop med naturen. Fint fint

En mjuk och behaglig röst, ska kanske läsas högt i en berättnde ton.




2022-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena