Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintervila

istället för lugn
en avsaknad av tvivel
ett streck
tills något ändå når ut
ur ett knyte bleka januariord

det är det avskalade före gryningen
en stilla vinterdag;


ändå vet jag att det
föds en ny längtan

en glänta nya ord,
hägrar som stiger mot ljuset,
andetag som lyfter människan
mot ny blomning.




Fri vers av Cadena
Läst 447 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-01-21 21:39



Bookmark and Share


  Päronsplitt
berörande vintervila som döljer ett längtande frö som gror och spirar upp och föder nya ord och meningar. Verkligen en tilltalande och magisk vintervila att njuta av.
2016-01-24

  Änglaögon
Fantastiskt fint skrivet. Sparar.
2016-01-24

  Lars Hedlin
Så fint skriftat!
2016-01-23

  KYREUS of Sweden
Underbart;


helt enkelt.
2016-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena