Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tycker att Du är så vacker...

Jag tycker att Du är så vacker, när morgonsolen vaknar
och smeker Dina mjuka kinder med sin bleka färg.
Jag tycker Du är vacker, när Du slår upp Dina gröna ögon
och sträcker ut Dina händer för att röra mej.

Jag tycker att Du är så vacker i den fagra våren,
när Du plockar små sköna blommor och tar dem hem till oss.
Jag tycker Du är vacker, när jag möter Dej på staden
och alltid jag Dej saknar, när Du ej är nära mej.

Så lustigt att det blev vi två. Du var stadd på annan vandring,
men hejdades av något och reste hem igen. Så en dag vi möttes
och våra liv blev ett - sen vi haft samma resa
i glädje och i nöd.

Jag tycker att Du är så vacker - i din blågrå kappa -
och bär Din röda basker som en farlig svamp.
Jag tycker att du är så vacker, fastän åren ristat linjer
och berättar om Din färd på ont och gott.

Jag tycker att Du är så vacker i den sena kvällen,
när vi lägger oss för att sova och älskar ibland.
Jag tycker att Du är så vacker, när jag är rädd för livet,
och Du tröstar mej med ord och trycker lätt min hand.




Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 443 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-04-29 10:45



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
det här är väl den du sjöng på din sida!!en fantastiskt fin text Ove!!du både sjunger och spelar suveränt bra!!!
2009-06-21

  Blåbäret
vilken kärleksförklaring!..så ljuvlig..
2008-09-02

  Betlehemsstjärnan VIP
En underbar dikt med en stark och varm kärlekston.
Så berörande och vacker!/B
2008-09-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Nu har jag läst den
igen, den blir bättre
för varje gång min
vän i det blå... Så
fin, så vacker i sin
ton, i den finns allt
och en sån fin reson!
Tänk sen när vi får höra
Dig, kanske ta ton, Du
"in person" ... .. .
*****************
2008-08-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vågar jag berätta detta
denna älskade jag att
läsa, här sjöng orden
i mitt öra, texten för mig...
För denna underbara
dikt, tackar jag Dig och
Din älskade blev väl
mer än glad, det säg...
2008-06-19

  friheten
Lå din älskade läsa den. Hon kommer att bli glad för det.
2008-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson