Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...och så ömtålig

Ibland blir det inte som man vill
man skriver fula ord
kommer bara på tankar
men finner inga ord
att väva samman tankarna med

inga repstumpar eller remmar
saknar kittet till huset
för att få stenarna att hålla
ett ståtligt hus på plats
utan att det rasar

vill egentligen sätta ord på
alla små rum som finns
inom oss alla
våra olika personligheter
och humör,
men finner som sagt var bara
en massa patetisk smörja

Vill inte skriva om kluckande vågskvalp
och vindbris i trädtopparna
näe, vill nå djupare in i det heliga självet

vad som gör att jag mår på ett visst sätt
varför vissa dagar känns tunga och andra
hur lätta som helst.

Vill sätta ord, starka ord
på sådant som berört mig.
såsom en nära vän, eller en föreläsare
som vågar öppna upp sitt hjärta
och sin livshistoria för mig
och för dig.

Först då blir jag hel
och i balans.




Övriga genrer av linlugg
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-29 19:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

linlugg
linlugg