Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden i ögat

Jag slungar ut mina ord i stormen
tills de slipas mot varandra
och glöder i dess öga.

Du läser dem som brev
i vinden.

Jag kan få dem att peka på dig
Genomskådare!
ropar jag

men du smälter dem lena
som strändernas sten

tills en skopa glittrande tårar
faller som ledljus in i min värld.

Jag lyfter upp en handfull misstag
och väger dem i mitt hjärta. Sandstygn!

Din blick får ju allt att väga så lätt.

Räcker fram dem ändå.
Du säger att någonting skavt mig

ett konstverk som glidit på
och kanske en glipa andnöd.

Jag drar in den mustiga doften jord
bland det våta som växer och frodas 
tills någonting ramlar av.

Så slungar jag ut mina ord igen
och de tumlar bland molnen lätt.




Övriga genrer av Cadena
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-02 14:20



Bookmark and Share


  Quasimodo
Tankar och känslor som slipas lena och mjuka av tiden och erfarenhet i det de prövas i ett fint uttal här !!!
2008-06-30

  desperado
Jag tycker om den här men tredje stycket nerifrån fungerar inte för mig. Jag hakar upp mig särskilt på första raden där. \"ett bantningsrecept en för stärkt dräkt\". Är \" en för stärkt dräkt\" tänkt som en dräkt som stärkts för hårt elle är det en särskrivning eller... jag blir ryckt ur diktens känsla av att jag börjar fundera på det istället. Jag gillade faktiskt allt det andra, hatten av för ett fint bildspråk!
2008-05-23

  Sladjana Zubcevic
VACKERT
2008-05-03

    ej medlem längre
Spännande med orden som kastas in i stormen...
2008-05-02

  korpfjäder
Man får åka bergochdalbana i alla dina bilder. Hissnande härligt, mustigt och med avgrunder att dåras av. Spännande med gummiband och vardag mitt i filosofiska vackerheter!
2008-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena