Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här flickan mötte jag på en vårpromenad. Hon var väl sex, sju år och hon var som en sinnebild av våren. Jag tog en bild och mötet och bilden inspirerade mej senare till att göra en visa. Nedan texten


Flickan i våren

En flicka jag mötte i solen så glad.
Hon var med sin bror på en vårpromenad.
Hon plockat av sippor buketten så grann.
Nu höll hon den näpet så kärt i sin hand.

Hon var själv en blomma av raraste slag
i klänning med hjärtan och blåa beslag
med kinder så röda av frisk västanvind
och ögon så väna som på rådjurshind.

Hon var som en vårbäck i sköna april.
Vem ville hon ge de små blommorna till?
Jo. mor skulle få dem, hon svara på stund
och de skulle lysa upp deras vardagsrum.

Jag kunde. jag ville ej glömma min syn.
Jag ville ta hem den till varat i byn,
och därför jag fråga om en bild jag fick ta,
som jag kunde framkalla när jag den ville ha.

Hon stod där jämfota så frankt uppå tå
och sade att jag gärna det kunde få.
Hon log som en spjuver med solsken i blick
och uti min kamera sade det klick.

Nu har jag den bilden i fotoalbum
men jag tror den ska sättas i finare rum
på hyllan med minnen av ädlaste slag
som fyller mitt sinne med vårens behag.




Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-04 15:51



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Tonsätt denna ja
alla andra dikter
de måste ju få
sjungas höras
fler till hjärats
sång få röras
och beröras
ja så borde
det göras...
2008-06-19

  Starfish-Aura
vacker som attans....

//Mjao
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson