Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag börjar leva på våren

Jag hörde fåglarna kvittra idag
visst kvittrar dem varje dag,
men det var något speciellt
som om dem sjöng bara för mig

Jag känner mig glad idag
en börda som sakta lyfts från mina axlar
och jag är fri...

Himmlen ser blåare ut
solen lyser klarare
och fåglarna sjunger för mig...
Äntligen ler lyckan emot mig
och jag vågar le brett tillbaka

Gräset är grönt men fortfarande vått
efter dagar av regn
men ändå sätter jag mig ner och kollar upp
Några enstaka moln var fastklistrade på himmlen
i olika former...

Jag började vissla på en melodi jag hörde på radion
och andas in doften av frisk luft
fåglarna kvittrar nästan i takt med min melodi
och jag var nära att skratta när en hund ville köra ett solo

Jag blundade lite kort andades ut och log brett
Hur livet än kommer te sig...
kommer jag alltid börja leva på våren




Fri vers av Sikska
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-07 12:44



Bookmark and Share


  TjejenSomGråterTyst
vackert skrivet syrran... man liksom lever in i dikten=)

Iaf mycket bra gjort...

tusen tummar upp^^
2008-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska