Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är folkets öde i hans händer, bara i hans händer. . .


I diktatorns grymma våld

Hans ansikte uttrycker största beslutsamhet

hans blick visar inga tecken på medlidande

rak i ryggen 

med lyftad hand

och med en obefintlig människosyn

mänskligt lidande kommer i sista hand

makt och förtryck i första hand

förr fanns fiender

men ingen röst höjs längre mot diktatorn

kritikerna har tystats

nu är folkets öde i hans händer

bara i hans händer

 

 

 




Fri vers av Skrivarn
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-08 22:03



Bookmark and Share


  Diffusiaria
du har ett vacker språk
2008-05-10

  Larz Gustafsson VIP
Och det var just den kicken han ville uppnå från början.
Ändå vet vi hur det går i slutändan.
Från Berghof till Berlinbunkern t ex...
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Skrivarn