Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till dig, du som ingen ser

Till dig du ensamma
Som skyller dina misstag
På människor du inte känner
Som gömmer dig i hörnen
Och stryker längs med väggen

Till dig du utsatta
Som tror att alla hånar dig
Och viskar om dig då du gått
Som tror att de skrattar åt dig
Då de inte vet om att du finns

Till dig du ledsna
Som glömt vad du gråter för
Som bara sitter där i hörnet
Och aldrig ler

Till dig du deprimerade
Som tror att allt är nattsvart
Trots att det är sommar nu

Till dig du självmordsbenägna
Som inte ser en andra väg ut
Som tror att du inte har nåt val
Ett hus har inte bara dörrar
De byggs med fönster som går att öppna

Till er som ingen ser
Som tror att ni är glömda
Vad gör ni för att synas
Vad gör ni för se

Till er som tror att ingen bryr sig
Vet de om att ni finns till
I hörnen där ni sitter
Där ni gör allt för att inte synas





Fri vers av Maddicken
Läst 342 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-09 12:15



Bookmark and Share


  friheten
Brörande och tilltalande text som väcker frågor hos människan
2008-05-09

  swimsus@gmail.com
En väldigt berörande text detta. Välskriven och gripande.
Jag saknar nog ändå lite mer i slutet av texten på nåt sätt. Men det är bara en smaksak förstås. Fint skrivet, toppklass.
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Maddicken
Maddicken