Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommer det alltid finnas saker, som jag ångrar?


Kärlek till en guldfisk


Jag plockade tusenskönor till dig

en krans.

Jag försökte väva in mina mest sublima drömmar

innan jag insåg

att dina var,

så mycket vackrare.


Någon rörde vid dig,

och du skrek.

Du skrek högre än vad mina öron

och mitt hjärta

klarade av

och det small.

Liksom älvornas marvolösa dans kändes mitt hår,

innan det blev trist och grått.

Liksom dina drömmar,

höga och himmelsblå,

var även mina,

Innan jag slutade hoppas.


\"Hoppet är det sista som överger människan.\"

Betyder det,

att jag inte kan bli övergiven,

igen?



De krossade glas,

och lämnade mig i mitten.

Jag fäller varken tårar,

eller exploderar och skriker.

Det är du som får stå för skrikandet,

jag,

försöker leva.




Fri vers av Flickan utan vingar
Läst 574 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-05-09 23:36



Bookmark and Share


  Junibarn
Höll på att återupprepa det de den föregående redan sagt om den här texten, men nu ska jag försöka hitta nya ord.
När jag läste till "så mycket vackrare" trodde jag att dikten var slut där, och det skulle i och för sig vara bra men sedan gör du ju det mycket bättre.
Just raden "de krossade glas" har jag haft som titel på en dikt, undrar om jag har den publiserad nu? Hur som helst är den inte lik din dikt, så det är shit same.
Du skriver väldigt, väldigt vackert. Men det känns som om man inte kommer in i dikten, den berör en inte så djupt, det är mer som att stå och titta på. Man vill ju vara med i handlingen, se allt från nära håll och riktigt känna doften av alla vackra skildringar.
Så ska jag sluta denna milslånga kommentar med att säga att slutet är fruktansvärt bra. Namnet är också finurligt, hela dikten är bra men någonstans i mitten tappar det något. Jag vet inte. Känslan?
2008-07-05

  Loviza
<33
Du är såååå underbar! =D
2008-05-15

  Il poeta della luna
Gillar bilderna du målar upp,
gillar det välformulerade och känslofyllda!
Jag gillar rytmen som är ihållande!
Ett vackert verk
- ett poetiskt verk!
Bra(!)

Patrik [läs även gärna någon av mina texter]
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Flickan utan vingar
Flickan utan vingar