Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt annat än en hyllning.


jag känner det, göteborg i natt

vita pärlband längs
motorvägen. räknar till
sextiotvå fyllon av absolut lättöl som
tillslut blandas med absolut vodka
i hopp om att min mascara kommer sitta kvar.
i hopp om att mina bröst kanske möjligtvis
kan se nästan okej ut ikväll.
i hopp om att bli det som är vi.

en tryckande tung,
svettig kropp som blir levande
tillsammans med adam tensta och
tre män på järntorget. hat.
- invandrare.
- mhm.
- muslimer.
- jaha.

- terrorister.



- javisst.


och stryptag mot trottoarkanter då
första hjälpen-lektionerna från
den gröna gymnastiksalen, 1998
plötsligt väcks till liv.
går förbi. och du med
göteborgs centralstation
pulserande två millimeter
utanför din hud,
dina vassa knän
tryckande in i
min midja. och jag har
tendensen att
sparka sönder dina
köksstolar när du
ignorerar mig och mina
tafatta försök till att
vara lite mer av
jag. lite mer av
absolut vodka. och
sen en 9-årig pojke.
- ja, just det..
och drömmen om
en dag med pappa
på liseberg.




sånt som går förbi oss,
jag känner det i natt göteborg




Fri vers av inmeddiginålsögatkamel
Läst 616 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-05-12 22:53



Bookmark and Share


  Amina
jag älskar göteborg och sådär, men känner igen mig. åh. detta var nåt av det finaste du skrivit!!!! Vattenpussar
2008-07-25

  Patrik Englund VIP
den tredje eller fjärde texten jag gör till bokmärke som du skrivit.


fantastico.
2008-07-15

  Människa
lite osammanhängande kanske... men vackert!
2008-06-29

    lillapoeten
applåder. applådet. om&om igen
2008-06-16

  Doktor Vinter
vänta..




Nu andas jag igen.
2008-06-14

  Mackan
OTROLIGT VACKERT

Inger så mycket känsla och inspiration
att jag känner det ända in i märgen

Avslutningen är helt fenomenal
bokmärker för njutning och inspiration
2008-06-02

  Freya
herregud!
jag fattar inte hur jag alltid lyckas vara så lat och inte orka läsa dina texter.. eller nästan inga texter alls.. MEN ALLTSÅ. dina texter är sånna textet som man inte får missa. jag tycker om kentkänslan. för det är någon kentkänsla i den här. inte så att du har härmat kent. (förutom vassa knän möjligtvis då) utan du får med den där fina kentkäsnslan. för några månader sen skulle jag bara kallat det någon med \"en härlig känsla\" men idag blir det kallat kentkänsla.
kärlek till dina ord, och till dig!
2008-05-26

  andreawolf
bästa texten idag!
stark text och mycket bra metaforer.
2008-05-16

    hymerito
OJ! Det var länge sedan jag läste någon av dina dikter men OJ! Jag kan bara säga OJ, detta var verkligen hur bra som helst! Och fy vad jag känner igen mig.
2008-05-15

  cecabom
oh, precis såhär andas min stad.
2008-05-15

    smuts
jag tycker att det här är så fint. såg du programmet \"Stockholm\" ikväll? det känns nästan så.
2008-05-12
  > Nästa text
< Föregående

inmeddiginålsögatkamel