Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som vågat allt

där i den vredaste stormen
när jag rest min palissad mot världen
och gjort mig förtrogen endast med ugglorna
där i dånet av mitt vansinne
och ekot av min ensamhet
hör jag din sång

du fäller min sköld till marken
varje ord från dina mjuka läppar
klär av mig en del av det pansar
jag ämnat till att kväva fram
min egen långsamma livlöshet

genom dimmorna från mina eldar
når din blick min nakna sårbarhet
och finner det sista låset till kedjan

gryningen möter mig
den oändliga natten faller med sömnen
som en ond dröm jag endast minns delar av
och jag vaknar äntligen till den jag är

där framför mig står du
klädd men alltjämt blottad som jag
du som vågat allt har nu rädsla i din blick
jag stryker försiktigt håret som skyler ditt ansikte
du som trotsat min sömndruckna storm
vågar du möta min kärlek




Fri vers av Paedur
Läst 672 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-05-16 04:04



Bookmark and Share


  lyckeli
titeln fångade mig
och sen förälskade jag
mig i varje rad inunder

"klädd men alltjämt blottad"

vad att inte älska
2008-12-07

  Burn
Gillar den där titeln... i en del saker är det det som gäller. Att våga allt för att bli den man är.
2008-05-18

  stefan.g
Att läsa texten är som att dras in i en romantisk thriller där intensiviteten möter sitt öde och kärleken sitt oemotståndliga kall. Bra skriven!
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur