Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osynlig

Där i skuggan hon är

ingen vill se sorgen

i ögonen.

Tyst sitter hon

lyssnar till meningar

mellan de andra.

Närvarons skugga

ingen frågar

ingen ser.

Hon försöker

om och om

ord för ord

ingen ide 

ingen hör.

I tystnad och skugga

hon bär hjärtat i sorg

osynlig




Fri vers av Lindizz
Läst 315 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-05-16 12:06



Bookmark and Share


    Cajsa
Bra skrivet, sorglig att läsa, känner igen
2008-05-17

  J A Nicander
Detta är en väldigt gripande text, som för mina tankar till sagan om lille knytt. Den osynliga personen försök till att bekräftas som existerande, dubbelheten i utanförskapet, att bli exkluderad och att exkludera sig själv pga rädsla och tveksamhet kring sitt eget värde. Framförallt betonar de sista 3 raderna essensen i texten;

\"I tystnad och skugga

hon bär hjärtat i sorg

osynlig\"

Väldigt bra!!
2008-05-16

    tramp
vaket, vackert skrivet om sorg som en skugga...ja !

bra !
2008-05-16

    Maria Malm
Nej, ingen vill helst se sorg, den är jobbig att ta i.
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lindizz