Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi vid behov

en del flyr somliga gråter ...

jag använder poesi vid behov

somliga dagar vill jag dö då väcks jag av livsbejakande

ljusa ord ibland ligger vemodet som ett tungt

gammalt täcke över mig jag låter den fräcka galna poesin lyfta det

när gråten kväljer mig tröstas jag av att ha någon att gråta med

någon som vet hur det känns

en del dagar är jag mer focuserad då njuter jag av en intellektuell utmaning

sporras av den

ilskna dagar frossar jag i vass och provocerande poesi lystet fröjdas jag

det sparar porslin

vissa stunder är ensamheten överväldigande då tyr jag mig till vardagsnära kontaktsökande rader ofta är det någon som vill prata en stund

bakom dem

men alla dagar är nyfikenheten kärleken till ordens musik skapande kraft en del av mig

poesi är för mig ett grundläggande behov

Tack för att ni finns därute alla skrivare och poeter!!!!

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 263 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-05-16 15:27



Bookmark and Share


  Moniqa
ja du... du ä r en gåva från Gudarna du =)) *puss på pannan*
2008-05-20

    Melona
Tack själv, kära du!
2008-05-19

  korpfjäder
Egentligen är det fantastiskt. Mirakulöst. Att vi finns och kan beröras av varandra utan att ens vara i samma rum!
2008-05-18

  ¤Anne¤
vi ska tacka dig för din vackra poesi. kram
2008-05-17

    Maria Malm
Tack själv! Så sant, olika dagar ger olika poesi-behov.
2008-05-17

  Ilona _L
Tack själv kära Rigmor!
Känner väldigt väl igen mig i din känslomässiga berg o dalbana!
Tur att vi har varandra här ute!
Kram Ilona
2008-05-16

  Maria T
Tack för att du finns med kärleken till
ordens musik
2008-05-16

  aol
kramar om dej s fint du beskriver känslor
2008-05-16

    Bim
..ja så sant varenda rad ,-som dessutom är välskriven..-
2008-05-16

  Göran P Rödholm VIP
Fin berättelse direkt ur livet. Hur just du använder poesi. Själv skriver jag nog mer än jag läser. Jag hade faktiskt väldigt många år när jag kände mig tvungen att dölja för omvärlden att jag skrev dikter (som om det var nåt skumt!). Det är bra om man, som du, sätter ord på varför man ägnar sig åt poesi. God poesi är oslagbart på många plan.
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren