Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baby, vi är en illusion

Det finns ord som jag inte vågar publicera
för att de är svåra att ångra
kanske omöjliga att ta tillbaka

Det finns musik som jag vill dela med mig
texter som talar ur mitt hjärta
men jag är rädd att du ska missförstå
för varje liten stavelse är inte min

Det finns bilder som säger mer än tusen ord
men jag riskerar att mitt hjärta går i
lika många bitar

Och du skulle undra
varför jag i ena stunden jagar bilar
för att i nästa sätta mig i en
och köra iväg, långt bort
[minst 140 km i timmen]

Det finns så mycket som jag skulle vilja säga
men någonstans kväver jag min egen röst
för jag vet vart vi är på väg

Och jag vet att det inte finns en återvändo
Jag är rädd för vad vi förlorar
samtidigt som jag vet att priset
inte är någonting värt

Baby, vi är och lever i en illusion
Och i bästa fall är det en dröm
som vi kanske delar
fast på olika sätt

Men trots att du är en illusion
är du vacker och mycket värd att drömma om
och i drömmen är jag lycklig




Fri vers av Bevingad
Läst 403 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-05-16 22:23



Bookmark and Share


  Desert dust
Känner igen mig så mycket i den här.. herregud känns som om du printat ner mina tankar. vackert formulerat om den där kärleken som aldrig riktigt tycks börja, men som inte heller försvinner. ja, som står stilla på ett ben och tvekar vid tröskeln, den där "nästan" kärleken..

applåd
2009-01-13

    medlidande
otroligt vackert.. gillade speciellt stycket:

"Det finns musik som jag vill dela med mig
texter som talar ur mitt hjärta
men jag är rädd att du ska missförstå
för varje liten stavelse är inte min"
2008-08-15

  Carl Thomas
härligt med fantasi..
2008-08-07

  Alice Wonderland
fantastisk. uttrycksfull. innerlig. sorglig. kärleksfull. öm. vass. (och lycka till älskade du, det ordnar sig)
2008-05-22

  Michaela Dutius
Mycket berörande om detta att vilja närhet och fly från den
2008-05-18

    deb8
I like...vackert och talande!
2008-05-16

  Larz Gustafsson VIP
När jag sitter här i nattens preludier och tar del av denna ypperliga dikt hänförs jag av dess sätt att vara omedelbar, självklar och ändå så utopiskt fantasieggande.
2008-05-16

  camillala
aah, jag är mållös
älskar den här
början är så stark,
känner igen mig så väl.
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad