Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om djävligheter i en icke anpassas ton.


Kolla!

Kolla, kolla, ludret har fått spader
och kunden tar en djävel och blir fuller och glader
Vilka fördriver livet i betongrosornas hus?
Vem betalar för att tjackhorans liv i grus?

Kolla, kolla, en som överreagerar
när nån annan gapar och tjuter och huserar
Vem äger kartongen dom sover på?
Går den överhuvudtaget att sova så?

Kolla, kolla, en beväpnad vakt med flint
och pundarn i busken vars hjärna slog slint
Vem slog egentligen vem med batongen?
Vem träffade första gången?

Kolla, kolla, en vit bil med blåa sirener
och kvinnan med nålstuckna vinröda vener
Vem ska städa upp i kommunens park?
Vem äger denna neskräpade mark?

Kolla, kolla, bilen for och kvinnan däri
och se på TVn han som tar tydligt parti
Vem bär ansvaret för fylla och bus?
Vem är hövding i statens hus?

Kolla, kolla, mina ögon som flänger och blör
och alla dessa som lever och dör
Vem bär vad i vilken hand?
Gud i sin soffa tänker man ibland.




Fri vers av Janjohan
Läst 322 gånger
Publicerad 2005-06-26 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan