Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återspolning

Jag måste vara en av dem som
           föddes stående
                trots att
min barnkropp genomled
     t  u  s  e  n  t  a  l s    å  r
innan svartklädda begravningståg
          visade vägen ut

       en dag för sent


Alkoholens händer hade redan lämnat avtryck
            brännmärken
                     dolda för dig
    Som rödglödgat järn
hade de tagit sig in genom min hud
      hakat sig fast i mina ådror
slitit bitar av min hjärna
                          och vägrat släppa taget
vägrat låta mig gå
                        För liten för att slåss
   För stor för att tröstas
Uthärdade självständigheten
              t   u   s   e   n   t   a   l  s    å   r



Förnekandet tog plats på scen
                                              förnedrandet
                 tryck på återspolning
       spela upp

      Jag var allas flicka
                      Jag var ingens hemlighet


Men jag
    föddes stående
och lämnade er
                 upprätt

                                                                                stopp




Fri vers av kittyheartpink
Läst 506 gånger
Publicerad 2005-06-26 22:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
...det går inte...jag läser, läser, läser - gåshud varje gång! du dödar mig
Dom sista raderna orden är unika
2005-07-18

  Dilsewat
jag kan inga ord beskrivande nog, använda för att beskriva vad dessa rader i denna dikt, ger upphov till...

Bara "t u s e n t a l s å r" är min kommentar!
2005-07-16

  Peter Stjerngrim VIP
Känslan kvarstår efter att du på något sätt har ändrat dispositionen jämfört med tidigare då jag också kommenterade denna text!
Suveränt!
2005-06-27
  > Nästa text
< Föregående

kittyheartpink
kittyheartpink