Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nazi-dikt.

Konstnärer är ett slags blast
som man bör riva av i hast,
sade Herman G.
Och fyrtio uniformer flinade brevé.

Hade jag en kula skulle jag skjuta
eller stoppa eländet med en spruta,
sade Herman G.
Det kallas visst barmhärtighetscidé.

De förökar sig som råttor
dessa kroknästa medelmåttor,
sade Eichmann.
Medan ugnarna brann.

Låt oss försäkra dem om Toten
och oss om Blut und Boden
sade Adolf H.
Som nog visste vad som stod på.




Fri vers av Janjohan
Läst 815 gånger
Publicerad 2005-06-27 10:58



Bookmark and Share


  Håkan Eklund
en dikt som berör. jag imponeras av greppet att blanda rim och den avskyvärda nazismen. under muntra toner berättar dikten om elakheter ur vårt, mänsklighetens, förflutna. det funkar så tillvida att inte glömma!!och jag beundrar ditt mod att dikta så där.

men personligen klickar det inte totalt. jag blir tyvärr lite provocerad av lättheten. och ta nu inte illa upp för det. Det handlar mer om att jag sällan stöer på sådan underlig diktning.
2005-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan