Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej Sverige!

Det är juli och
tretton komma fem grader varmt
jag har fyrtiosex myggbett
och har inte badat en enda gång

Kikki Danielsson var på löpsedeln
måndag och torsdag och lördag
Hon har visst gått ut med
att hon ser trött ut när hon sover

Jag har stått på Ölandsbron i tretton
underbara timmar nu
men kön börjar släppa snart
och utsikten är så vacker

Har fortfarande inte hittat något arbete
men socialen hjälper till så gott det går
Och sen får jag ju längre semester
Två och ett halvt år har jag varit ledig nu

Kungafamiljen var på Solliden igår
De såg solbrända och lyckliga ut
Jag ville fråga om jag fick låna pengar
men blev aldrig framsläppt

Jag har suttit i tre nätter och försökt
sticka mig själv med myggor
Jag hoppas på malaria
och försäkringskassan

Hejdå!




Fri vers av kittyheartpink
Läst 1535 gånger
Publicerad 2005-06-27 12:05



Bookmark and Share


  Svante
Jag älskar att bada i havet på Öland om sommrarna, men man kanske ser annorlunda på det när man nästan bor där. Det är fördj-gt att vara arbetslös. Ledighet är det inget fel med, men man måste ju ha inkomst för att leva också, och semester/ledighet jämt skulle vara tråkigt i längden. Ska tänka på denna dikt nästa gång jag tycker att det är trist att gå till jobbet.
Bra blandning mellan positivt/negativt. Sommaren och Öland samt arbetslöshet och ekonomiska problem, och mitt i allt detta kommer några ointressanta löpsedlar, bra skrivet. Bra beskrivning över hur livet är, kluvet m a o. Man känner sig inne i det du skriver.
2005-09-29

    Hades Is Rising
Jävligt rolig och bra! Skitland, skitliv, skitvärld!
2005-08-01

  stasia
haha. så klockrent!
vad bra du är!
2005-07-23

  Peter Stjerngrim VIP
Fy sjutton vad du är bra på att uttrycka hur det känns att stå utanför och känna sig maktlös!
Underbart underfundig ironi förstärker beröringsgraden ...
2005-06-27

    Göte Holmlund
Hon har visst gått ut med
att hon ser trött ut när hon sover

lysande
2005-06-27

  Håkan Eklund
skön rapport från det indivisuella sommar-sverige. galghumor och en känsla för verkligheten vi alla är i,gör denna dikt riktigt bra.
2005-06-27
  > Nästa text
< Föregående

kittyheartpink
kittyheartpink