Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cody’s sista natt

Mexicansk vinternatt
På väg hem från en slitsam fest
Jag följer trasiga järnvägsspår i regnet


Jag kan hitta hem genom dimman


Så många nätter på flykt genom den amerikanska natten
Tunga steg
Måste sätta mig här och vila vid spåret

Tänker tillbaka

Tröttheten kommer

Jag känner mig yr
Ska vila, bara en stund

Åh. Nätterna jag satt inspärrad och skrev till dig
Minnena kommer så tydligt till mig


Denver i mars
Dagarna när vårforsarna virvlade ner längs bergen
Flickorna log och lekte
Du fångade mig utan ansträngning

Och två veckor senare
Båten över Mississippi
Din oförstörda blick
När jag lovade saker

Jag ska bara blunda lite
Kanske minns bättre då

Dom här järnvägsspåren kanske leder genom hela kontinenten
Ner genom Panama och Argentina
Du och jag borde resa hit tillsammans och bara följa spåren söderut

Om det ändå inte vore så kallt

När jag kommer hem ska jag ringa dig
Jag ska berätta allt för dig
Vi två
Som en lekande vårflod igen

Det regnar så kallt
Ska bara vila lite till innan jag fortsätter



Bara sova en kort stund

...




Fri vers av Exil
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-19 23:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oh underbart vackert skrivet, applåderar o bokmärker!
2008-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Exil