Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edgar Poes Upptäckter under hypnos

Svarta korpen på min axel, i en dov existens
Mellan dröm och dvala, ett vara,
Självakar, ser genom brinnande svarta korinter
Mörka sammanfogade kvarblivna skrål,
otydligt vill de släppas fria


\"Vad är detta, tänker jag,
som i avund genom ljud som lockar
svagt under sval, nästan riktig sömn
vill få mig kvar i den skämda glömskan
som fortsätter\"

Ack, det är i månaden maj, min Korp
Min sömn, hemlighetsfulla blånad
Blossar mina kinder upp

Korp, min borta! Nu lämnad jag blivit
Djupt i mitt sinn, glömmer och drömmer
Drömmar ingen drömt mellan liv och död, som
Feghetens sömn bevakar genom att vakna
I blott rummets tysta blekhet, ingen annan
Drömmarna når.

Korp som vaktar natten lång, mitt hjärtas
Rytm är en gåta för mig,
låt mitt hjärta sluta
I en vind som dör ut i ett lugn.

Svarta tystnad, svarta fågel
Skölj den glömskan ur kolkritans vackra näbb
Låt den sjunga
Bistra gamla korp, öppna
porten själv genom mig
Lätt stilla, ensam väg vandra
Bävan ner på knä

Det som sker det sker




Fri vers av isidore
Läst 473 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-25 18:33



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Rytmerna från \"Korpen\" suger: \"var- en vind, som flög förbi!\"
2008-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
\"The Raven\" (som ju finns i svensk översättning av Viktor Rydberg) är en av mina favoritdikter.


http://www.youtube.com/watch?v=FID1CiB4bcU

2008-05-25
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore