Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spengler är min idol

 

Han är ett punkt, en spricka.  Det stickande som får människan att frodas i exkrementer, i sömnen, ett apansikte i drömmen, en erigerade kuk uppe i något den borde undgå, han är evigheten, i det hörn den finns. En galax långt bortom solarna.

Vänd dig om så skall jag visa dig. Drömmen går:

Drömmen är i drömmen de andra drömmarna. Alla ligger ned i mullen, lätt men kallt. Tycks leva unisont. Grisen, i sitt scharlakansröda vredesmod klädd,  vredesmord, kissar det i ansiktet, kommer fram, kissar mig i ansiktet, och något tycker om det. Det är inte förstånd utan att förstå som grisen har saknat. Grisen har saknat, en blomma som blev som inte fick regn och dog. Plastkasse över ökenhett könsorgan, tvingar sig in. Nästa gång; kniv i huvudet, grisen, hjärta. Varför blir det såhär? Man kan alltid fråga blomman.

Den här gången.

Stolt prästkrage, utanför sig själv. Eld över kronblad; skiftar i färg. Det regnade. Alla är ensamma. Men det är inte fel. Istället går de utanför och ser ut som att ensamheten inte lider. Ansiktsuttrycken inbillar sig järn.

En mor som är rädd för sitt barn; gömmer sig för det bakom dörrar, viskar till sig själv "jag älskar dig." En kväll i augusti förför hon sig själv, en grå vind över helheter som tänker, levande, talande, satans kadaver, som en dolk i bröstkorgens fostervatten.

 




Fri vers av isidore
Läst 812 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-08-18 13:31



Bookmark and Share


    hari lee
helvete en sådan explosion, splittret borrar sig djupt in i ansiktets hudmask
2008-08-19

  Tess the mess
En mor som är rädd för sitt barn; gömmer sig för det bakom dörrar, viskar till sig själv "jag älskar dig." En kväll i augusti förför hon sig själv, en grå vind över helheter som tänker, levande, talande, satans kadaver, som en dolk i bröstkorgens fostervatten.

en extra applåd för den delen
2008-08-18

  Tess the mess
men sjukt bra text! älskar alltihop.
2008-08-18

    Trast
Klarar snart inte att skriva fler kommentarer till dina dikter; okej: jag tycker om dem alla, punkt slut! Det är det suveränt sprakande språket, att man försvinner in i texten, men samtidigt - ja - något psykologiskt, effekten av en intre intensivt närvarande röst som lever i korsdraget mellan allting.
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore