Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Platsen och kampen i ständig rörelse

Jag är en subversiv last

Nästan alla olyckskorpar bryter nacken

För att jag inte har vett att stanna i mitt rum.

Det forna störtar arkaiskt

Völvornas spådomar brinner på bål.

Metoder kan varken vara låga eller höga

Aldrig för låga för den lede.

Ty du är värre än jag, må gudarna hata mig

Från mina redan borttappade minnen

Gudarna hatar mig som

En stjärna, i min panna?

Eller en fet fågelkvinna

Med fradgande varm öppning

Bestig eller dö, sitt kvar onanera

Vishet, med synen som ser dig så att du

Aldrig aldrig ser mig, din bröstvårta

Först ett smultron men nu en rosencysta

Grimnersmål, mitt mål, oden genom ögat

jag är jag

Platsen och kampen i ständig rörelse




Fri vers av isidore
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-25 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore