Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pandora

Tänk dig,
att få öppna pandoras box!
Ta del av allt det innebär,
ingenting uteblir.
Allting du någonsin velat,
allt du strävat efter,
däruti finns svaren.

Hur kan det komma sig,
när allt skulle vara klart,
finns det fler frågor än svar.
Frågor av en ny dimension.

Du förblir ej som du var.

Med tiden kommer vishet,
men eftertänksamhet gror.

Det oundvikliga sker,
frågornas fråga

Var det värt allt besvär?

Längtans oskuld är bruten,
utbytt mot realitet.

Minnet fördunklas.
Endast en svag känsla återstår,
lågan som aldrig slocknar,
lyckan när jag öppnade dig,
min ask.




Fri vers av Joakim Edvardsson
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-29 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Joakim Edvardsson
Joakim Edvardsson