Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De rika



Varför är rika människor
Ofta så olyckliga?

Är det samma bekymmer som
Alexander den store hade
När han nådde havet
Så grät han
Det fanns inte mer land att erövra..

Rikedom är lycka, nåja lite i alla fall
Fattigdom är ofta, olycka, i alla fall

Men de rika tar sitt liv de med
Kanske ändå högre % än vi andra
De har nått havet… och när man nått dit
Så finns inte mer land, att erövra

Man kanske antingen får bygga en båt
Slå sej ner vid stranden
Eller bara… drunkna


Men om de säger att pengar är olycka
Så dela med er av den olyckan då
Jag kan nog hjälpa till
Att göra slut på den…
För jag vill ju inte att ni ska behöva
Gå olyckliga genom livet.




Fri vers av LassO
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-31 10:20



Bookmark and Share


  RogerIvan
Det är inte vad man har som är läskigt...
Det är hur mkt man kan förlora!!!
2008-05-31

    *Zenobia*
det är i havet man hittar riktiga skatter...
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO