Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försynens man

jag är ett lamm
och jorden är vinden
ingenting styr jag
nej bara åker med

tunnelbana, rulltrappa
vi är många som hastar denna väg

nu går jag kring och smetar

mina händer öppna i det ogenomträngliga
stoftet av allt jag inte ser

och intet finns att känna, höra, smaka
så är min tanke på en gång tynande
sparkande, av ord.

*

yrselattack, droppe
fastnad på vägg
stinn av dallrande hunger

i tiotusen år faller den
du springande

i mitt bröst är håret kladdigt
av tjära

när du stiger in
är allt dina former, tankar

blickar, ditt öga, min hand

droppen som faller ut ur dig
och hur den ändras i en vridning

jag är ett lamm
inget annat vet jag

kommer jag tilldelas
en evighet, vid din röst




Fri vers av Hugo Ferla
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-31 23:20



Bookmark and Share


  Cadena
Tycker att du skriver alldeles fantastiskt.
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Hugo Ferla