Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja sa alltid förut att jag inte kunde jogga. Idag joggar jag.


Om parenteser, växtvärk och det joggande jaget

Jag har växtvärk
och vet inte vem jag är

Jag trodde att jag sprang ifrån mig själv på alla coopertest
men jag var ju alltid den som flåsade längt bak
och helst av allt ville lägga mig ner och dö

Ändå sprang jag ikapp med ambitionen att lyckas lura er
för jag är inte den som ni ser
Idag försöker jag springa ifatt mig själv
Konstigt det där

Jag har en sådan växtvärk
och allt som varit jag är poröst
som vispad ägg och socker
men inte lika sött

Det är bara du älskling
som säger att jag är söt
Hur knäpp jag än är
så tycker du att jag är söt

Jag springer och försöker hinna ifatt tiden
men med själen i sikte
mina ord omgrupperar
för att få uttala
det som inte uttalas kan
mer än växtvärk




Fri vers av Bevingad
Läst 284 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-06-03 00:29



Bookmark and Share


    medlidande
\"Jag har en sådan växtvärk
och allt som varit jag är poröst
som vispad ägg och socker
men inte lika sött\"

Gillar skarpt metaforen med växtvärken och dessutom att språket är lätt att ta till sig, älskar också dikttakten.. speciellt i stycket ovan.
2008-06-03

  HQ
En snygg komposition av
framåtanda och jobbiga minnen.
Inte en lycklig men ändå hoppfull text,
extra fint med den dubbelbottnade växtvärken
underbar!
2008-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad