Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Tobias och Rebecka som gifte sej i lördags.


Brudedikt


Det står en brud på trappan

En vitklädd, vacker, bildskön sådan

En brud med lycka i blicken

Och… i ögonen speglas han

Hennes man


Det finns en del man kan fundera över

I ett sådan läge

Men alla funderingar, är kanske onödiga

Överflödiga

Det räcker kanske med blicken

Det räcker med ögats varma glans

För hon vill ju inte vara, nån annanstans

Eller nån annans…


Ta den blicken med dej

Ta fram den, om den försvinner

Den behövs kanske framöver

När annat hinner ikapp

För det brukar göra så

När tiden rinner

Och man behöver

När knappt man hinner

Tänka

Så är man kanske inte bara 2


Inte så svårt, att förstå


Med denna dikt, vi önskar lycka

Och välgång till er båda

Rebecka kan ju hålla låda

Som sin mor, och humör som far

I värsta fall

Men Tobias, håll dej bara kall

När känslorna är på svall

Minns att det på trappan fanns en brud

Med vita kläder, en vacker skrud

Och du var den som till slut fick

Denna kärleksfulla blick





Fri vers av LassO
Läst 3067 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-09 00:49



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket vacker dikt
till ett brudpar
2008-06-09

  RogerIvan
Och under den svarta kavajen ser den vita tvångströjan förvillande nära ut som en skjorta...
2008-06-09

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag hoppas att du höll detta vackra tal till brudparet! Om inte, så måste du ge dem orden, för när vardagen kommer ikapp dem, då behöver de verkligen denna fina påminellse! Vackert....applåd!
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO