Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljoner för miljön är...


Köp köp köp
Köp ny stereo
Din gamla kanske funkar
Men köp en ny
”miljömässigt”
Din gamla hamnar på ett sopberg i Pakistan
Men skit i de, där bor inte du
Och ONOFF ska väl också leva

Köp köp köp
Köp ett nytt kylskåp
De gamla drar mer ström
Även om de håller dubbelt så länge
Med den kompressor som fanns då
Nu kanske gasen töms nånstans
Och inte hamnar ute, men vem vet
Den kan lika gärna hamna i ett kök
Hos en Balt, eller annat ställe
Där kylskåp är lyx

Köp köp köp
En ny bil
Du kör inte så mycket, kanske 500 mil per år
Men köp en miljöbil ändå
(låt nån annan köpa din gamla nån som kör mer
kanon för miljön, men du har ju, miljöbil i alla fall)
Köp en ny härlig miljöbil

Kör kör kör
Kör den på etanol
Ja nu röjer man och bränner djungel igen
För att skapa fält för den framställningen
Man tar det som annars skulle bli mat
Så det är svält på sina håll
Skit i de, du kör miljöbil på etanol
Var stolt och glad…
DU är miljövän

Och det till REN OFÖRVANSKAD GLÄDJE
för
Volvo, Opel och SAAB
Samt Elgiganten, POWER och Net on net
Samt alla bensin bolag
De får ju sälja 40% mer etanol
Än de förr sålde bensin…

Alla är vinnare… utom
Sopbergens ägare
Och miljön….

HURRA HURRA HURRA va
Vi är bra….




Fri vers av LassO
Läst 235 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-06-04 00:47



Bookmark and Share


    Noomi
mycket bra och viktig text..
2008-06-05

  bögpoesi
bra text!
jag skulle kalla detta för
BABYLON!

vi alla har det
vi alla gör inget åt det+
nej, för vi är ju så himla chanslösa
men en sopfördelning av aliminium, plast och kartonger går jag med på


/Jamin
2008-06-05

  RogerIvan
Reklamen eldar jag i min vedspis...
Fem bilar har jag, men kör bara med en.
Bil kör jag, tankar blandning av e85 och 95.
Traktorn går på diesel.
Har tv, dator kylskåp mm mm.
Man är väl fast i samhället ändå?
2008-06-05

    *Zenobia*
det finns alltid en hake i det mesta som sägs o görs...
2008-06-04

    Maria Malm
Kloka funderingar kring miljön och vår köplusta..
2008-06-04

  -Ulla Tilemo- VIP
Ja, suck....det är ju så här det fungerar. Bra ihopkommet om vår tids dubbla budskap, om hur motsägelsefullt vi lever.
2008-06-04

  To
Mycket bra insiktsfull text. \"Köp köp köp\" Har du läst lite i boken: Konsumera dyrbar lycka?

Jag vinner, andra förlorar.
2008-06-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO