Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag drömde en melodi och den var ganska krigisk och därför tyckte jag det passade med nedanstående text.


Sommarens rebellarmé

Här kommer sommarens rebellarmé
med myggor, knott och mott i stor turné.
Här kommer ogräs i en vild attack,
som maskros, kvickrot allsköns pack.
De ger oss aldrig någon ro
och i en vrå har getingar byggt bo
med en billa som en klonad glob.
så här sjöng väl aldrig Taube.

Här kommer sommarens rebellarmé.
Den ger oss stadigt jobb i trädgårdsland.
Små sniglar äter upp vår salladskål
och maskar gör i frukten hål.
och de ger oss aldrig någon frid,
nej, de tar gärna upp vår tid,
och tist och nässlor kring vårt hemlighus,
som oss sticker utan krus.

Här kommer sommarens rebellarmé
med fästingar stygga blodsugare.
De oss gärna vill borrelia ge
och kanske även TBE.
Och de finns i hull och hår
och ibland emellan tår
Liksom kvällens dagg de faller ner
och klåda, sveda oss de ger.

Här kommer sommarens rebellarmé
med flugor, bromsar i en vild karrié.
De jagar fä och mänskor i sitt lopp
och de ger oss föga hopp.
De oss sticker utan prut
så fort vi vågar titta ut.
och svarta myror bor på vår altán
som en hord från Djingis Khan.

Och allting ger oss mycket strul,
ibland vi önskar det var jul.
Och sen till sist så är vår enda tröst
att det snart blir kall våt höst.







Fri vers av Ove Arfwedsson
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-05 19:50



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Att jag har missat
Din strålande vers
även om det blir en pers
när Du går kors och tvärs
Så är den skriven mycket bra
Du borde fått ifrån redaktionen
ett jättestort hurra, va´ Du e bra!
****************************
2008-08-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar jul och höst.
2008-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson