Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Planeten som knullar djur får gärna explodera: i ett hav, den sammanfattade energien som uppkommit u

Ursäkta eller jag ursäktar mig inte,
hör,
tänk om livet visste att det inte finns.

fåvitskt, dåraktig, lössläppt äckel, det är du liv/hora.

jag kallar dig för hora för att du har förtjänat det

Ursäkta, jag är allergisk mot idioter,
det är vad jag åstadkommit hittills,
tack för detta.

Tack liv!
Tack livsvärk.

Jag överlämnar mig nu med slutna ögon
ty mina vandöda år i ditt lystna våld
har varit mig ett fåfängt famlande
in och ut.

Spöket i maskineriets lysande kraft
överträffar vida allt som är värt att tänka
och allt som någonsin skulle kunna hända

Bevarat,
begravd i en trång jord
har det lärt sig att leva,
det är att gråta.

Undergång;
brinnande springande människor, alla som ger upp!

Mitt lynne blir vid så gott mod
när dessa tankar sveper förbi;
Jorden kan få klara sig själv

Men ensam blir jag gärna kvar.






Fri vers av isidore
Läst 459 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-05 23:03



Bookmark and Share


    Trast
En härlig dikt som tydligen är lite provocerande om jag får döma av kommentarerna. Men det är poesi som svänger, tycker jag.
2008-06-06

  isidore
eller förresten, jag ångrar mig, jag tar tillbaks. men vissa papper flyter snabbt, snabbare än det som uppfattas okrypterat...
2008-06-06

  isidore
det fragmentariska är det fragmentariska, det vi består av som jag vill kittla i upplösningen, det är inte jorden som knullar utan beter sig så som vissa tycker en hora beter sig; dvs vidrigt. Egocentrisk? haha, jaha.
2008-06-06

  ßluie VIP
Spännande tankar. Ilska och besvikelse. Inspirerande! Gränsöverskridande.
Du får du mig till att Fläka ut mig.
Jag lägger ut en gammal flummig bild av en målning och tanke, som kommentar. Inte helt ok att göra så, va?
-
Discovery

De sökte fertilitet, inte frihet.
Det fanns inget val.
För att vinna tid, för att åter komma inom återkomman, för att kunna återskapa, hålla i schakt, uppfann de våra gudar...

Vår historia är predestinerad. Har alltid varit planterad, planerad - det finns inget val (!)

Det finns inom oss.

I våra drömmar lever minnesbilder från andra världar,
fragment av något så mycket större, en livsform, en organism.

Ännu ligger allt i sin linda.
2008-06-06

  Johan Pollnow
laddad dikt
laddat kommentatofält

mycket bra i sin helhet
2008-06-05

  isidore
hora är värdeladdat det kan man bli om man tror på sånt. det är givetvis därför jag använder det som en metafor för livet. men du kanske inte förstod det, det är ok.
2008-06-05

  isidore
strindberg brukade kalla halvapor för efflingar.
2008-06-05

  isidore
vad menar du idiot? skriver en kommentar och blockerar mig, fuck you, effling.
2008-06-05
  > Nästa text
< Föregående

isidore
isidore