Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i barnets tankar

I ett barns tankar
har dofterna färger


I ett barns liv
är en eftermiddag en sjumilaskog
en koja i rymden

Genom barnets ögon
blänker det möjligheter

I barnets lekar
är de svarta molnen kulisser

Genom ögonen på ett barn
blinkar stjärnorna
viskar vinden
skrattar månen



Barnets ögon strålar
av ljus och renhet


och ve den
som förför en av dessa små


För honom vore det bättre att en kvarnsten

hängdes om hans hals och han sänktes

ned i havets djup




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 419 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-06-06 20:56



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Helt underbart att läsa den här!!
Vi måste vara rädda om barnen och vi bör absolut låta oss ledas med i deras underbara tankar!
2008-08-05

  Bibbi VIP
Den här andemeningen fanns inom mig när jag just kom hem efter en e m på Zoo med ett barnbarn...Hur mycket har vi inte att lära av barnen? De gör mig så lycklig. Jesus uppmanade oss att bli som barn om vi ö h t vill nå himmelen.
Att bekämpa förförelse av barn borde högprioriteras.
Applåd och bokmärke.
2008-06-07

  Carola Zettergren
Underbart om barnets inre!!!...slutet starkt och sant!
2008-06-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Underbar text
Underbart slut
jag håller med fullt ut
aldrig har jag hört
bättre förut
2008-06-07

  Rolfsdotter
Saknar ord, men håller med, stark slutkläm, kram Backsippan
2008-06-06

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ingen får förstöra barnet
det vackra och naturliga
som de har inom sig
Och som vi alla borde ha
lite mer kvar av -
barnasinnet och glädjen!
2008-06-06

  Marreb
Ja, och låt oss alla ha en del av barnasinnet kvar i oss. Nåde den som förstör barn/barnet...
2008-06-06

  Hildegun Relefors
älskar texten, tack!
2008-06-06

  Anders Nordlander VIP
Vackert och sant och slutet på dikten visar en verklighet som tyvärr existerar. Han eller hon som gör ett barn illa har gjört det värsta man kan göra här på jorden.
2008-06-06

  devilsangel
Oj! slutet fick en oväntad vändning där...men vad starkt! så vackert du beskriver ett barns värld, men mjukhet och inlevelse i ett barns hjärta och hjärna...Ve den som gör dem illa! så sant!!
2008-06-06

    © Birgitta Wäppling VIP
Berörande text och vackert målade bilder, t ex i de första fem inledningsraderna

för att inte tala om:

\"Genom ögonen på ett barn
blinkar stjärnorna
viskar vinden
skrattar månen\"

Vändningen mot abrupt verklighet på slutet får läsaren att stanna till och reflektera.
2008-06-06

  Larz Gustafsson VIP
Underbar dikt med både skönhet och allvarsord.
2008-06-06

  korpfjäder
Ibland undrar jag vad det är, att förföra ett barn - om det är, att ta ifrån dem glädjen och tilliten - i så fall skulle det nog vara bättre för väldigt många av oss, att ha kvarnstenar kring våra halsar.
2008-06-06

  Johan Bergstjärna VIP
Vackert!
2008-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius