Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mamma, Minns du?

Mamma, minns du?
det spelar egentligen ingen roll för jag minns.... tror jag ?
Jag minns när du och pappa höll sams, I allafall inför syster och mej, eller....
när jag tänker efter minns jag inte alls.
Jag minns när jag inte låg å grät på kvällarna tills kudden var aldeles blöt och nallen och rakbladen var min ända tröst.
eller föresten, jag minns nog inte det riktigt heller.
När jag tänker efter finns det bara ett svagt minne från tiden förr.
undrar när det gick så långt att jag var tvungen att göra armar å ben blodiga för att bli glad?
mamma, minns du?
Det spelar egentligen ingen roll, för det gör inte jag heller




Fri vers av Marta Nnilsso
Läst 606 gånger
Publicerad 2008-06-07 18:44



Bookmark and Share


  Elin F
den bästa texten du har, enligt mig. jag tycker verkligen att din situation verkar allt annat är rolig, men tjejen - håll ut. jag blir så frustrerad över att det inte finns något jag kan göra för dig. verkligen hur frustrerad som helst. det värsta är ju att du verkligen inte är ensam.

jag tänker inte komma med någon moralkaka om att du inte ska skära dig och hit och dit (även fast det är så jag tycker).

i vilket fall, tillbaka till texten. den berör verkligen och är den som du skrivit bäst. bra formuleringar. \"mamma, minns du?
Det spelar egentligen ingen roll, för det gör inte jag heller\" - väldigt gripande mening som ger dikten ett hur starkt slut som helst.

ta hand om dej!
2008-06-22

  wedquinna
Har läst ngra av dina alster och du skriver bra! Du varierar melodin i dina texter även om innehållet lutar åt samma håll och det är inte alltid så lätt.

En sak som jag bara måste kommentera är strofen:
\"...tvungen att göra armar å ben blodiga för att bli glad?...\"
Jag har svårt att tro att du känner dig glad när du sitter med såren. Lättad och med minskad ångest? Ja. Glad och lycklig? Nej.
Det finns andra sätt att hitta lättnad och att dämpa demonröster. Att bli glad igen är en lång resa men den går att göra, tro mig (även om jag vet att du förmodligen inte kommer tro mig och att du hört det tusen gånger förr)!

Ta hand om dig!
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Marta Nnilsso
Marta Nnilsso