Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du frågade, jag svarade


Du frågar mig om mina förebilder
De finns.
Och genom mina traktater och bestyr
tror jag de återvinns,
till inte ringa del.

Auktoriteter har jag inga
Längre.
Men förebilderna har jag ännu icke krängt
och konjunkturen har inte svängt,
så jag förblir visst
socialist.

Visst är det sorgligt att skåda världen som en öken
Ifrågasätta fröken.
Och genom sina ögon se att andra just,
intet i det hela ser,
trots att ridån är uppe
och allting öppet sker.

Blod rusar i alla profeters vener
Som ett jehu.
Tänk om jag kunde greppa att forntid och framtid inte finns,
egentligen bara nu,
då vore jag karl för en hatt.

Jag gallskrek i fel natt.






Fri vers av Janjohan
Läst 559 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-09 14:01



Bookmark and Share


  syster
När du skriver såhär blir jag bestämt lite platonskt förälskad i dig. Ok, inte mycket till kommentar; jag vet. Men damn mannen - du är grym!
2008-09-30

  Michaela Dutius
Vilken oerhörd sanning du målar upp. Imponerad
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan