Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skulle inte heller jag älska


Om kärlek inte var det vackraste




De vackraste ögon, den lenaste hud,
en himelsk doft, en snövit skrud.
Det fina och enkla i dina spår,
ett hjärta av guld och ljusbrunt hår.

Vad drömmer du om,
skall du bli en av dom?
De som letar och finner sin plats.

Du kom till mig, du kom till slut!
Efter smärta och vånda fick jag pusta ut.
med ömmande ord viskade jag till dig,
välkommen till jorden, jag älskar redan dig.

Vad tänker så små?
snart kan du gå.
Hoppas du inte växer upp för fort.

När jag ser dig, när jag ser vem du är,
så ser jag en spegelbild av någon när.
Du är halvt din far och halvt din mor,
hoppas inget ont fastnar i dina skor.

Finn det något mer,
än det mina ögon ser?
Finns det vackrare ting att skåda?

Sov min skatt, sov gott och väl.
Jag är vaken, men jag har mina skäl.
Jag kan inte se mig mätt på dig,
men nu skall också jag gå och lägga mig.

Sov gott min prins.
Jag vill att du minns,
dessa ord i dina drömmars land.

Att var du än är,
och vart du än går,
håller mamma dina högra hand.









Fri vers av Michaela Förne
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-10 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne