Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenfallet i skogen utan namn


Det finns ett Vattenfall
djupt inne i skogen utan namn


Det är Renhetens Vattenfall
med helgat vatten,
vars uppgift är att
med sina magiska droppar
skölja bort
alla bördor av skuld
alla bördor av oro
alla bördor av ångest


Några kända stigar på marken
finns inte
Vägen dit går genom etern
Genom tanken passerar du
Skuldens motvind
Orons motvind
Ångestens motvind
och du ska nå fram till
Tillitens och Trons medvind



Med deras hjälp
följer du motståndslöst med
och du ska så bli förd till
Renhetens Vattenfall
med vattendroppar
i alla regnbågens färger
klarare än kristall



Detta vatten är helgat
och välsignat med
Oskuld, Frid, Ro och Stillhet
och fritt från alla bördor




Fri vers av Nic
Läst 520 gånger
Publicerad 2005-07-02 17:03



Bookmark and Share


  Nathalia
Denna dikten är som ett plåster på ens stressade själ... Gillar den skarpt!
2005-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic