Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vän

Vad är en vän,
är jag en vän,
varför är man vänner,
jag har tänkt, varför tappar man vänner?

Växer man ifrån varandra, har man inte tid,
är man vänner enbart för sin egen skull,
är man vänner för att en vän kan ge mig något,
eller för att jag är något i dess glans?

Men när man inte får något av sin vän,
blir det inte intressant då?
Aldrig har man så många vänner som när man lever \"samma liv\",
när man har något gemensamt, och man bjuder på sitt liv.

Men om man inte har något att bjuda på?
Om man inte orkar vara så glad,
om man slutar sitt jobb, har en situation som inte passar,
är man inte vänner längre då?

Vem behöver en vän man aldrig träffar,
som man aldrig pratar med,
som aldrig ringer och frågar hur det är,
det är ingen vän, men när man träffas då är man det igen.

Är jag likadan? Ja, det är jag nog, det är synd men kanske mänskligt.




Fri vers av Helga Elin
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-10 08:26



Bookmark and Share


    Birgitta Wallgren
Ja, det är nog mänskligt. Tid, intresse...Många bra funderingar av dig!
2008-06-10

  Anders Nordlander VIP
Vänskap kräver ständig vattning. Jag tror det är mänskligt och väldigt vanligt att vänner kommer och går. Fast att återfå en gammal vän är nog en gåva som man ska vara rädd om. Fint skiven text, du borde kanske pröva på att skriva noveller också.
2008-06-10

    ingvar VIP
En verkligt viktig, berörande och mycket tankeväckande text om detta, som heter vänskap. Vad är det, egentligen? Håller den också i motgång? Om inte: kan den likväl kallas vänskap etc. etc. Viktiga frågeställningar och bra skrivet!
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Helga Elin