Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min bror och mina två systrar.


Syskonkärlek

Vad vore jag utan er?
Ni som känner sig mig så väl.
Alla dagar vi haft tillsammans,
i glädje och vemod.
Vi som grävt oss ner i lekens värld,
hittat vår tid,
tid att känna efter,
förstå livet utanför.

Ni känner mig så väl,
för er kan jag aldrig ljuga,
alla lögner faller platt ner på marken,
det är liksom ingen idé.
Ni vet vad jag tänker,
ni har samma minnen som jag.
Ni har sett vad jag sett,
och det är bara vi som kan förstå.

Det känns skönt att veta,
att på denna jord finns ni tre,
ni som haft samma barndom som mig,
samma kärleksfulla mor och far,
farmor, farfar, mormor och morfar.
Samma minnen, samma glada skratt,
när vi träffas om minns tillbaka.
Det är bara vi som förstår.

Vad vore jag utan er?
Ensam, fattig, utanför.
Jag är så lycklig att ni finns,
att jag har er där fastän många mil.
Så vad än mor och far gjort rätt eller fel,
de måste nog ha lyckats,
för aldrig att vi sviker varann,
aldrig någonsin!




Fri vers av Helga Elin
Läst 3602 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-11-21 23:25



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Det har jag missat och dikten blev en av fem mest läsvärda. GRATIS då, i efterskott!!!
2008-11-30

    Birgitta Wallgren
Grattis till fem läsvärda!
2008-11-23

  Maria T
Underbar vacker hyllning till dina syskon.
Tänk att få ha det så fint.
2008-11-23

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag känner en enorm kärlek när jag läser dessa ord...Helt underbar hyllning...Applåd i massor och hurrar för er sykonkärlek/B
2008-11-23

  Anders Nordlander VIP
Den här dikten var jättefin och varm, den förstår du nog att jag bokmärker.
2008-11-22

    Birgitta Wallgren
Vilken vacker dikt, och jag håller med!!!
2008-11-22

  Elin F
syskon är bäst. förstår verkligen vad du menar.
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Helga Elin