Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din dåliga dag.

Ett möte, som fick mig ur balans,
min vackra dag blev störd,
en dålig dag, ditt sätt, din ton
du delar allt med mig.

Min kropp blev tung, min blick så trött,
min mun den kunde inte le,
med tårar i mitt öga och hjärta i kramp,
jag gick så snabbt från dig.

Så dumt att dela med sig allt,
hur kan ditt liv bli ljust av det?
Men mänskligt antar jag det är,
så dömer gör jag ej.

Så lite kan förändra,
så enkelt kan det va´,
man har ett val,
att göra en annan människa glad.




Fri vers av Helga Elin
Läst 450 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-02 16:07



Bookmark and Share


    Elsmar
Det är sant, man har alltid ett val.
2009-03-06

  Trädflickan
Bra beskrivet hur ett möte med en negativ människa kan ta krafterna ur en.

Jag har funderat på det här.
Varför är man så snabb att berätta negativa saker, berätta hur dåligt allt är, för vad vinner man på det mer än att man öst ur sin bitterhet på någon annan. Ingen mår bättre av det. Inte mår man bättre när man öst ur sig det heller.. Det som händer är att man koncentrerar sig på det negativa, befäster det.

Jag gör själv så ibland men kommer på mig själv mer nu när jag börjat tänka på det. Bättre dra fram det roliga om det går.
2008-09-02

    Birgitta Wallgren
Mycket fina rader!
2008-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Helga Elin