Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min mamma & jag



min mamma hon har energi för sveriges alla husmödrar
sveriges alla yrkesarbetande kvinnor
alla motionerande hurtfriska svenskar
simmar tusen meter o går sedan en tur för det måste hon
trägårdodlarföreningarnas arbetsmyra nummer 1
hyresgästföreningens ess på att fixa
vet o kan det mesta under en bilhuv som bör vetas
i sin handväska har hon mejsel, måttband o fröpåsar
tycker att karlar är ett onödigt besvär man kan vara utan
vet o kan det mesta förresten om allt o inget

jag däremot vet inte mycket om något
men hel del vet jag om mycket!
sitter hellre o tittar på vågorna på havet...mmm
än springer runt som flådd gris runt ett motions-spår
är jag i simhallen söker jag genast upp en bubbelpol
sitter o mojsar o funderar över livet och vad bra det är
drömmer mig gärna bort i mig själv o har svårt att vakna
sätter hellre vackra blommor i mitt land än grönsaker
(de kan jag ju hämta från någon av hennes 3 kolonilotter)
män, åh vad män är underbara, speciellt en!
romantik och alla dess ingredienser får mig fort på fall
älskar de ljumma kvällarna med musik o ett glas rött
sitter här o undrar om jag inte ändå njuter mer!




Fri vers av sunnanvind
Läst 341 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-10 13:40



Bookmark and Share


  noname_realmind
Gillar kontrasterna mot din mor här... ;))

Är karlar mest onödigt besvär man kan vara utan... eller är de underbara... *S*S* Ja, alla har vi olika preferenser. Alla har vi olika sätt att finna lycka!
2008-06-11

    Bögen
Låter som om du njuter mer och det gör du rätt i!
2008-06-10

    JJ VIP
Mojsar... vilket härligt ord! Ja mor och dotter, inte lika som bär kanske men båda är ni bär i vart fall! (ler).
2008-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Det finns marta- och mariasjälar.
2008-06-10

  anits VIP
Mycket fint skrivet om
din mamma och dig,jag
förstår dig som hellre
njuter än springer runt
motionsspår
2008-06-10

  Kristina Wallbing
Instämmer med Hannadraken! Men jag kan bli lite nervös i sällskap med kan-allt-presterar-hela-tiden-människor....
men kanske också lite facinerad; hur orkar dom?!
2008-06-10

    ingvar VIP
Jag instämmer med Maria Malm. Tror, som sagt, att Du njuter mer. Känner igen mig i det mesta (ev. utom vad gäller grönsaker.. men det får Du ju ändå vad Du behöver). Det är en konst att kunna njuta av livet och det tycks mig som om Du behärskar den, vilket gläder mig.
2008-06-10

  Hannadraken
lite Marta & Maria. Tur att båda sorterna finns!
2008-06-10

    Maria Malm
Det tror jag faktiskt att du gör..dessutom har du tagit dig tiden att tänka efter..
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind