Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20080218natt -under progress-


\"En natt som denna\"

Hon sveper sin dova klädnad ett varv
Lämnar kvällens älskare åt sidan
Hans hud lyser blekt och rivmärkt,
ett bortglömt offer av blodad tand

-\"Syster\"
en hälsning viskas fram till månskärvan
där hon vandrar över våra bakgårdar
och minns en svunnen tid av liv

Hoppets alla döttrar och söner,
hon har begravt dem en efter en
Virvlande vackra i sin dödsdans
Hon vet för väl; inget varar för evigt

Ett eko i mörkret, en skugga i dagsljus
Barfota, hon rör sig genom natten
Törnfåglarnas skri lyser hennes väg
Och aldrig har längtan varit större än då




Fri vers av LadyNight
Läst 313 gånger
Publicerad 2008-06-13 12:27



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Det svarta är så vackert och du beskriver det snyggt.

det andas domedag, finns något underbart där

/ Lars, en poet på sajtern
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

LadyNight
LadyNight